Блог Здоров’я та краси

29.10.2014

Апарат Дарсонваля відмінно лікує шкіру і волосся

Застосування струму в медицині і косметології досить популярно і має стійкі позитивні результати. Один з методів лікування високочастотним струмом називається дарсонвалізація.

Лікувальні апарати Дарсонваля мають різні варіації в залежності від області застосування. Апарат допомагає впоратися із захворюваннями шкіри, судин, суглобів, випаданням волосся, а також використовується в гінекології та неврології.

Апарат названий ім’ям французького вченого Ж. Дарсонваля. Він винайшов метод, за допомогою якого через скляну трубку пропускаються слабкі імпульси струму високої частоти. При дотику зі шкірою вони сприяють утворенню азоту. Стимуляція окремих ділянок виробляє бактерицидну дію і активізує мікроциркуляцію шкіри і обмінні процеси в організмі.

Основна перевага апарату Дарсонваля – це широкі можливості застосування. Іншою його перевагою є можливість використання вдома. Виробники пропонують придбати апарат в різних модифікаціях, в залежності від цілей застосування.

Апарат Дарсонваль сьогодні активно використовується в косметології. Він багатофункціональний, так як допомагає впоратися з проблемною шкірою обличчя, надає тонізуючий ефект і допомагає згладити зморшки, лікує і целюліт, благотворно впливає на ріст волосся, кровоносні судини і володіє знеболюючим ефектом.

При зіткненні зі шкірою, озон, створюваний апаратом, дозволяє зняти запалення і прибирає гнійнички, звужує пори і покращує роботу сальних залоз. Озон також збагачує шкіру киснем і знімає набряки. При його застосуванні колір обличчя вирівнюється, шкіра стає гладкою, зникають зморшки.

Апарат Дарсонваля відмінно лікує шкіру і волосся

Апарат Дарсонваля ефективно бореться з целюлітом і варикозним розширенням вен. При впливі на ділянки шкіри з підвищеним жировим відкладенням, він підсилює процеси обміну речовин, кровообіг і всі шкідливі речовини, а також зайва рідина виходять. Шкіра розгладжується, набуває пружність.

Специфіка його дії дозволяє зміцнити стінки судин, покращує кровообіг, активізує роботу кровоносних судин.

Дарсонвалізація дозволяє ефективно боротися і з випаданням волосся, основними причинами якого є недостатній кровообіг, порушення метаболізму або підвищений вміст тестостерону.

Токи високої частоти імпульсного характеру, створювані апаратом Дарсонваля, впливають на шкіру голови. Це призводить до стимуляції кровообігу і нервових закінчень, завдяки чому усуваються причини випадіння волосся і процес їх росту активізується.

Апарат нормалізує роботу сальних залоз, тому його використовують при лікуванні жирного волосся. Він зміцнює структуру волосся, додає їм гладкість і природний блиск.

Для лікування волосся необхідно використовувати спеціальну насадку для апарату. Вона виглядає як гребінець. Насадкою-гребінцем проводяться плавні рухи від чола до області потилиці. Процедура становить 10-15 хвилин. Такі процедури проводяться щодня, в загальній складності їх повинно бути 20-25. Повторювати курс лікування протягом року можна до 4 разів. При впливі апарату відчувається невелике поколювання і тепло. Важливо проводити лікування на чистому і сухому волоссі, без сторонніх металевих предметів. Ефект посилюється, якщо після процедури втерти в голову лікувальні засоби для волосся або нанести живильну маску.

Незважаючи на великий список показань до застосування, апарат Дарсонваля має ряд протипоказань, які важливо знати.

Це злоякісні або доброякісні пухлини, розташовані в області впливу апарату, вагітність, наявність імплантатів з металу, наявних у тій частині тіла, лікування якої проводиться апаратом, а також кардіостимулятора, який дозволяє уникнути порушення ритму серця. Не варто користуватися дарсонвалем і тим, у кого є запальні процеси з гнойничками, епілепсія, наявність сітки розширених судин в області обличчя, індивідуальна непереносимість, порушення чутливості шкіри в передбачуваній області застосування.

Чекаємо на тренуванні.