23.12.2022

Лімфодренажний масаж — користь, показання та методи виконання

Лімфодренажний масаж

Зараз у бʼюті-індустрії тільки й розмов про те який корисний лімфодренажний масаж. Сучасні салони краси давно включили цю процедуру до переліку своїх послуг. Наша стаття для вас, якщо ви ще не заглиблювалися в цю тему, а лише чули щось на кшталт “лімфодренажний масаж допомагає вивести зайву рідину з організму” або “лімфодренажний масаж позбавляє від зморшок”. 

Можна довго збирати відгуки, а можна знайти всю інформацію в одному місці. Що таке лімфодренажний масаж, які бувають види, кому він показаний, або навпаки які бувають протипоказання — розказуємо далі. 

Що таке лімфодренажний масаж

Якщо при словах масаж тіла у вас виникають спогади про процедуру, коли, масажист докладає зусиль, щоб пропрацювати проблемні ділянки вашої спини, щоб розслабити мʼязи, то одразу скажемо, що це дві різні процедури. Техніка виконання лімфодренажного масажу делікатніша. Вона спрямована на те, щоб покращити кровообіг та запустити процеси в організмі, що відповідають за обмін речовин, виведення токсинів тощо. Це ефективна процедура для схуднення, боротьби з целюлітом, покращення обміну речовин.

Лімфодренажний масаж у Три Стихії

Розуміння лімфатичної системи

Простими словами, лімфа — це рідина в нашому організмі, що відповідає за виведення токсинів. А тепер розгляньмо як влаштована лімфатична система. 

Принцип дії лімфатичної системи схожий на кровоносну систему. Власне, вона є частиною серцево-судинної системи. Вона побудована із судин та капілярів, по яких лімфа рухається, щоб забрати шкідливі речовини з нашого організму. Рухаючись по системі, лімфа потрапляє до лімфатичних вузлів, що слугують першим важливим фільтром для нашого тіла. Саме завдяки їм усі шкідливі речовини виводяться з організму. Рух лімфи відбувається безперервно і при ідеальних обставинах цей процес не потрібно стимулювати. Але через те, що ми дозволяємо собі їсти швидкоїжу, напівфабрикати та іншу некорисні продукти, токсини потрапляють у наш організм в таких кількостях, що лімфатична система іноді не витримує цих навантажень. 

Ще одна важлива функція лімфатичних судин — виведення зайвої рідини з організму. Набряки обличчя, кінцівок, це результат неправильної роботи лімфатичної системи. 

До того ж важливий і напрямок руху лімфи. Вона рухається зверху вниз в районі голови та шиї, та знизу вверх у нижніх кінцівках. Отже, у будь-якій частині нашого тіла лімфа рухається виключно до серця. Якщо цей механізм порушено, вона може пропускати деякі ділянки тіла і не забирати звідки токсини. Згодом вони накопичуються і призводять до хвороб.

Для цього й існує лімфодренажний масаж, щоб стимулювати рух лімфи по лімфатичних вузлах. Він допомагає в тому, що покращує кровообіг та відтік лімфи. Це важливий процес що спрямований на підтримання нашої імунної системи.

Три стихії лімфодренаж

Переваги лімфодренажного масажу

Важливо розуміти чим лімфодренажний масаж відрізняється від інших видів масажу, тому, що різні поняття нерідко складають в один кошик. Наприклад, класичний масаж тіла спрямований на розслаблення мʼязів, зняття больових відчуттів. Найчастіше ця процедура виконується в області спини. Антицелюлітний масаж має на меті розбити підшкірні жирові відкладення, отже виконуються в доволі інтенсивній техніці. Масаж від целюліту можна робити по всьому тілу окрім обличчя. Найбільш поширені зони — зовнішня поверхня стегон і живіт. Лімфодренажний масаж полягає в лагідній роботі із верхніми мʼякими тканинами, щоб вивести із тіла зайву рідину та стимулювати рух лімфи.

Отже, серед переваг лімфодренажного масажу можна виділити:

  • Безболісність. Цей вид масажу не має впливу на мʼязи або внутрішні органи, а лише на верхні мʼякі тканини. Він виконується плавними рухами по спеціальним масажним лініям.
  • Користь здоровʼю. Оскільки цей масаж впливає на лімфатичну систему, вона починає працювати правильно та очищувати організм від токсинів природнім шляхом. В результаті покращується загальне самопочуття, з’являється відчуття легкості, а також укріплюється імунітет.
  • Універсальність. Лімфодренажний масаж покращує не тільки стан здоров’я, але і зовнішність. На відміну від класичного та антицелюлітного масажу, лімфодренажний масаж можна виконувати на шиї та обличчі. Отже, він дозволяє прибрати друге підборіддя, позбутися від набряків під очима. Також він чудово підходить для корекції фігури, позбавляє від целюліту тощо.

Лімфодренажний масаж не виключає проходження курсу класичного масажу, або антицелюлітного. Іноді, в залежності від стану здоровʼя ці процедури необхідно виконувати окремо і як частину комплексу. Але жоден інший тип масажу не здатен настільки покращити кровообіг і відтік лімфи як лімфодренажний масаж.

Три Стихії Лімфодженажний масаж

Лімфодренажний масаж: види та техніка виконання

Масаж обов’язково виконується досвідченим спеціалістом, що має медичну освіту та знається на принципі роботи системи. Цю процедуру можна виконувати на поверхні всього тіла: руки, ноги, живіт, шия. Під час сеансу масажист спочатку розігріває ділянку тіла, на якій виконується масаж і далі поступово додає інтенсивності своїм рухам, щоб покращити кровообіг і змусити лімфу рухатися вашим тілом. 

Лімфодренажний масаж ніг

Масаж ніг виконується знизу до верху, оминаючи внутрішню поверхню стегна. Зона з внутрішньої сторони коліна пропрацьовується, але з великою обережністю. Процедура позитивно впливає не лише на стан клітин і тканин в зоні ніг, а і на весь організм в цілому. Також вона допомагає боротися з целюлітом.

Лімфодренажний масаж живота

Масаж живота спеціаліст виконує обережно масажуючи мʼякі тканини. Оскільки це тендітна ділянка тіла важливо не нашкодити внутрішнім органам. Рухи виконуються за годинниковою стрілкою навколо пупка, а також у напрямку від нього.

Лімфодренажний масаж обличчя

Лімфодренажний масаж обличчя — це популярна процедура для збереження красивої пружної шкіри. Спеціаліст виконує рухи по спеціальних масажним лініям. Ефект процедури можна помітити по тому, як з обличчя сходить набряк і воно стає більш витонченим. Бонусом ви отримаєте здорову шкіру без висипань, рівномірний колір обличчя та помітне розгладжування зморшок всього обличчя та під очима. 

Але не варто очікувати дива після першої процедури. Масажист має оцінити стан вашої шкіри та порекомендувати необхідну кількість процедур для отримання результату. Як правило, спеціалісти рекомендують виконувати мінімум 2 сеанси на тиждень.

Лімфодренажний масаж виконуються за допомогою рухів виключно у напрямку до серця і тільки по визначеним лініям. Ось чому цю тендітну справу не можна довіряти не досвідченому масажисту.

Види лімфодренажного масажу

Власне, вище був описаний класичний ручний лімфодренажний масаж. Він може бути різної інтенсивності, але рухи спрямовані лише на те, щоб пропрацювати мʼякі тканини, а не мʼязи. В процесі масажу ви відчуваєте приємне тепло та розслаблення тіла. 

Крім ручного лімфодренажного масажу, є техніки із використанням спеціального обладнання. До них відносяться наступні процедури: 

  • Пресотерапія. Для виконування цього виду лімфодренажного масажу на тілі людини закріплюють спеціальні накладки. Стиснене повітря натискає на різні ділянки тіла і стимулює рух лімфи. Пресотерапія виконуються на будь-якій ділянці тіла окрім обличчя.
  • Вакуумний масаж. Для виконання лімфодренажного вакуумного масажу використовують спеціальну насадку. В момент коли вона стискає, а потім розтискає шкіру лімфа починає швидше рухатися судинами. Цей масаж виконують як на тілі, так і на обличчі.
  • Мікрострумовий дренаж. Цей масаж виконують за допомогою спеціальної насадки із двома кульками між якими виникає розряд. Він і стимулює роботу лімфатичної системи. Ця процедура настільки безпечна та безболісна, що її виконують на тендітній шкірі шиї та під очима. Для поверхні тіла в області, наприклад, рук та ніг, мікрострумовий дренаж не дасть бажаного ефекту. 
  • Лімфодренажний масаж сухою щіткою. Ви могли чути, що ця техніка використовуються в домашніх умовах для схуднення, позбавлення від целюліту та покращення стану шкіри. Але цей масаж не можна виконувати не розуміючи принцип роботи лімфатичних судин.

На цьому етапі у вас могло виникнути питання, що саме підходить для вас: ручний лімфодренажний масаж або ж апаратний. Отже, ми ще раз наголошуємо на тому, що перед початком сеансів потрібна консультація досвідченого масажиста. Він дасть обʼєктивну оцінку стану вашого організму та призначить необхідні процедури. 

Лімфодренає у Три Стихії

Очікування від процедури лімфодренажного масажу

Погодьтеся, що значно важче наважитися на процедуру, коли не знаєш як саме вона буде відбуватися. Насправді нічого складного. Сам сеанс, як правило, триває від 30 до 60 хвилин. Масажист починає працювати над визначеними ділянками вашого тіла спочатку зігріваючи їх, щоб пришвидшити рух лімфи та обмін речовин у тканинах. Далі він робить рухи у напрямку до серця ніби виштовхуючи зайву рідину із вашого організму. 

Як це відчувається? По перше, клітини зменшуються, адже із них виходить непотрібна рідина. Через це, клітини чинять менший тиск на судини, отже покращуються кровообіг, а разом з тим тіло краще насичується киснем. Звичайно, ви починаєте себе почувати краще, проходить важкість у тілі, головні болі тощо. 

Не дивуйтеся, якщо приблизно за 20 хвилин після початку сеансу вам сильно захочеться попити води. Але масажист має повідомити вам, що протягом принаймні двох годин після процедури вам не рекомендується їсти та пити, адже ви зведете ефект нанівець. Також ви отримаєте рекомендації щодо питного режиму на подальші дні. 

Вже після першої процедури ви можете відчути ніби схудли на декілька кілограмів та помітно зменшилися в об’ємах. Але не поспішайте радіти та припиняти курс тому, що лімфа розганяється поступово. Також ви помітите, що з організму виходить більше рідини, ніж раніше. Вас не має це лякати, адже це рідина, яка шкодила вашому організму місяцями, або ж навіть роками та тепер вона має залишити ваше тіло. 

Три Стихії масаж лімфодженажний

Лімфодренажний масаж: показання та протипоказання

В першу чергу ви можете замислитися що вам потрібен лімфодренажний масаж, якщо ви намагаєтесь схуднути, навіть займаєтесь для цього спортом, але вага не зменшується. Або у вас занадто рано почали з’являтися зморшки на обличчі.

Також є ще декілька показань, що лімфодренажний масаж саме для вас:

  • Целюліт;
  • Набряки;
  • Не пружна шкіра;
  • Перші прояви варикозу;
  • Уповільнений метаболізм;
  • Слабкий імунітет.

Протипоказання:

  • Вагітність;
  • Глибока стадія варикозу;
  • Онкологічні захворювання;
  • Гостра стадія тромбофлебіту;
  • Епілепсія;
  • Доброякісні пухлини на тілі.

В будь-якому разі, не першій консультації обовʼязково попередьте масажиста про стан свого здоровʼя та про симптоми що вас непокоять. Це допоможе підібрати для вас оптимальні процедури, які підуть вам на користь.

Лімфодренажний масаж в оздоровчому центрі “Три Стихії”

Запрошуємо вас зробити лімфодренажний масаж обличчя або тіла в нашому оздоровчому центрі. У нас працюють лише фахівці із досвідом, які нададуть вичерпну консультацію та підберуть найкращі процедури для вашого здоровʼя та краси. Пропонуємо вам ознайомитися з переліком наших послуг та цінами. Також запрошуємо переглянути сторінки центру у соціальних мережах. Там ви зможете прочитати відгуки та відчути атмосферу нашого закладу. Записатися на процедури можна будь-яким зручним для вас способом: зателефонувати по номеру телефону на сайті, написати в приватні повідомлення у соціальних мережах, або заповнити форму зворотнього звʼязку. 

Оздоровчий центр “Три Стихії” вже став улюбленим місцем для кількох тисяч клієнтів. де вони можуть приділити час собі, або влаштувати спа-день із родиною. Запрошуємо і вас до нашого куточка краси та здоровʼя. Вам тут точно сподобається!

Чекаємо на тренуванні.