01.12.2021

Пресотерапія: що це за процедура та чому вам варто її зробити

пресотерапія

Косметологія та медицина сьогодні пропонують безліч методів корекції фігури – від хірургічного втручання до масажів та обгортань. Одним із найдієвіших, безболісних і неінвазивних методів є пресотерапія. Це апаратна процедура, яку виконують за допомогою спеціального обладнання, що складається з комп’ютерної програми і надувних частин костюма, який одягають на різні частини тіла і закачують у нього повітря. Надуваючись, костюм збільшується в розмірах і тисне на ваші м’язи, стимулюючи лімфовідтік і покращуючи кровообіг. Уже після кількох сеансів ви побачите, що нерівності шкіри почали розгладжуватися, а зайві кілограми – танути. Тож не затягуйте, а швидше записуйтеся на пробний сеанс.

Що таке пресотерапія

Якщо ви раніше відвідували лімфодренажний масаж або чули про нього, то процедура пресотерапії буде вам знайомою, адже це один із його видів, який інколи називають компресійним або пневмомасажем. На відміну від звичайного масажу, ефект від якого в рази поступається результату від пресотерапії, ви не матимете болісних відчуттів, а лише відчуєте дію тиску. Втім саме завдяки тому, що тиск діє рівномірно на все тіло, змушуючи судини стискатися і розтискатися, й досягається ефект нормалізації різних показників: тиску, обміну речовин, кровообігу, виведення токсинів, водного балансу.

Отже, головна особливість і перевага, які має пресотерапія над масажем та іншими косметичними процедурами, – це стимуляція не лише м’язів унаслідок ритмічної дії надування та здування одягненого на вас костюма, а й активізація роботи лімфатичних судин, які відповідають за дренаж лімфи.

Як відбувається процедура пресотерапії

Перед початком процедури на вас одягнуть спеціальний костюм, схожий на космічний скафандр, – штани, або чоботи – хто як їх називає, корсет та рукава. За допомогою комп’ютерного забезпечення, яке керує поданням повітря у костюм, відбувається ритмічне накачування і стискання його частин, що створює масажний ефект для вашого тіла. Ви просто розслаблено лежите, поки з вашим тілом відбуваються дива – ви прощаєтеся з целюлітом, набряками ніг, розширенням вен, а також накопиченням шлаків та зайвої рідини, завдяки чому худнете. 

Основні показання для процедури пресотерапії

Якщо ви помітили в себе перші ознаки целюліту чи кілька зайвих кілограмів, не спішіть бігти у спортзал і сідати на дієту. Адже це може бути не ознакою переїдання чи браку фізичних навантажень, а неправильної роботи травної системи або поганої циркуляції крові. Саме ці чинники й впливають на виникнення “апельсинової кірочки” та зайвих сантиметрів на талії, і пресотерапія ефективно допоможе з ними впоратися, не виснажуючи себе дієтами і вправами. Крім того, показниками для пресотерапії можуть бути:

  • набряки кінцівок та відчуття тяжкості у них;
  • напруження та спазми м’язів;
  • порушення кровообігу;
  • проблеми зі шкірою: втрата пружності та обвисання, порушення роботи сальних залоз;
  • накопичення жирових відкладень у певних зонах;
  • потреба відновитися після операції або травми.

 

Що дає для організму процедура

Записавшись на курс пресотерапії, ви вб’єте одним пострілом кількох зайців, оскільки ця процедура має комплексний позитивний ефект для здоров’я і самопочуття, а саме:

  • виводить з організму все зайве, що в ньому накопичилося (надлишок рідини, шлаки, токсини);
  • нормалізує водний баланс та обмінні процеси;
  • допомагає відновитися після травм;
  • покращує циркуляцію крові та лімфи, що ефективно в боротьбі з целюлітом і варикозом;
  • покращує стан шкіри;
  • дарує загальне покращення роботи всього організму і самопочуття.

 

Які бувають протипоказання

Як і будь-яка з косметологічних процедур, пресотерапія має деякі протипоказання до проведення. Втім це не завжди означає, що її зовсім не можна робити, інколи потрібно усунути причину, через яку протипоказано робити пресотерапію, або перечекати певний період часу, поки це протипоказання не втратить свою актуальність, наприклад, не робити під час вагітності, а за деякий час після пологів або закінчення грудного вигодовування. 

Отже, поесотерапію варто відкласти в таких випадках:

  • наявність переломів або вивихів;
  • запальні процеси в організмі;
  • шкірні хвороби або відкриті рани;
  • період грудного вигодовування;
  • перші дні менструації.

Зовсім не рекомендовано робити процедуру в разі:

  • сечокам’яної хвороби і дисфункції роботи печінки;
  • серцево-судинних захворювань;
  • захворювань ендокринної системи;
  • онкології;

процедура пресотерапії

Пресотерапія у Львові – оздоровчий центр “ТРИ СТИХІЇ”

Якщо ви зацікавилися процедурою і вже біжите вводити в пошуку запит ”пресотерапія Львів”, не поспішайте. Адже сьогодні можна знайти багато закладів, які надають послуги лімфодренажного масажу та пресотерапії, але не всі роблять це на високому професійному рівні з використанням найновішої апаратури. А саме таким критеріям відповідає оздоровчий центр “Три Стихії”. 

Ми турбуємося про безпеку і комфорт наших клієнтів, тому використовуємо перевірену професійну техніку та запрошуємо до роботи фахівців своєї справи з великим досвідом роботи. Крім того, для зручності та отримання кращого результату ви завжди можете поєднати пресотерапію з іншими оздоровчими і косметичними процедурами в нашому центрі або відвідувати його разом із дітьми, які під час вашого дозвілля можуть займатися, наприклад, плаванням у сучасних і комфортних басейнах. 

Ми подбали про те, щоб вам було зручно оплачувати послугу, тому у нас можна обрати як разовий сеанс, так і цілий курс, що, до речі, значно вигідніше. 

Усі наші клієнти, які обрали курс пресотерапія відгуки залишають лише вдячні і позитивні. Адже у нас:

  • приємна і доброзичлива атмосфера;
  • якісне і сучасне обладнання;
  • кваліфіковані і дипломовані фахівці;
  • зручна система оплати;
  • вигідні ціни.

Переконайтеся і ви у результативності та просто космічному ефекті, який дає пресотерапія для вашого організму, відвідавши оздоровчий центр “Три Стихії”.

Ціни на пресотерапію у нашому закладі

Якщо ви думаєте, що процедури з використанням спеціальної техніки коштують значно дорожче, ніж звичайний масаж, ми вас заспокоїмо. Адже пресотерапія ціна на яку у “Трьох Стихіях” доступна кожному, – 400 гривень – це дешевше, ніж багато інших видів “класичного” масажу. Однак для того, що ефект від процедури був максимальним, краще і вигідніше записатися одразу на весь курс, який складається з 10 сеансів, по два-три рази на тиждень. Тоді один із них ви отримаєте в подарунок і заплатите всього 3600 гривень.

За бажання або для покращення результатів курс можна повторювати з періодичністю не менше ніж у пів року.

Часті запитання про пресотерапію

✓ Як швидко можна побачити результат після процедури?

Розслаблення і зняття важкості з кінцівок ви помітите одразу після першої процедури пресотерапії, проте антицелюлітного ефекту і зниження ваги можна досягти приблизно після четвертого сеансу. Для повного результату краще пройти повний курс пресотерапії хоча б із десяти сеансів.

✓ Яка оптимальна кількість процедур для одного курсу пресотерапії?

Кількість процедур, яка необхідна для досягнення результату від пресотерапії, фахівець нашого центру визначає індивідуально для кожного клієнта, залежно від показників організму та проблем, які потрібно розв’язати. Проте рекомендовано відвідати щонайменше 10 сеансів пресотерапії, щоб результат закріпився.

✓ Яке обладнання використовують для проведення пресотерапії?

Пресотерапія в оздоровчому центрі “Три Стихії” виконується за допомогою спеціального апарата з комп’ютерним забезпеченням, яке регулює та відстежує усі процеси, що відбуваються в той момент, коли ви лежите, одягнені у своєрідний скафандр із надувних чобіт, пояса та рукавів.

✓ Чи буду я відчувати дискомфорт під час проведення процедури?

На відміну від інших видів лімфодренажного масажу, під час пресотерапії ви не матимете болісних відчуттів, адже тут не передбачено натискань, пощипування та інших масажних дій. Незначна дія тиску повітря у костюмі не завдасть болю чи дискомфорту, а подарує лише розслаблення, тож ви можете навіть захотіти подрімати.

Чекаємо на тренуванні.