18.05.2021

Професійна чистка обличчя зберігає молодість і здоров’я шкіри

На обличчі з’явились прищі? Ніжна шкіра потерпає від висипів, камедонів, вугрів? Ваш настрій псується кожного разу, як ви підходите до дзеркала, тому що відображення відштовхує почервонінням, пігментними плямами, шелушінням? Самостійно ви вже не справляєтесь з переліченими проблемами? Тоді вам терміново потрібна професійна чистка обличчя, яку проводять в нашому оздоровчому центрі «Три стихії».

Сучасні технології і обладнання, високоякісні косметологічні засоби, які використовують фахівці, дозволяють вирішувати комплекс проблем, пов’язаних з дефектами шкіри та збереженням її молодості і краси. Процедури, підібрані кваліфікованими косметологами з урахуванням ваших індивідуальних особливостей, позбавляють обличчя від різноманітних неестетичних дефектів, забезпечують ефективне очищення шкіри, збереження або відновлення еластичності, гарного і рівномірного кольору.

чистка обличчя

Види чистки обличчя в косметології

Навіть якщо ви кожен день використовуєте міцелярну воду, піну чи молочко для вмивання, скраби, це допомагає лише зняти поверхневі забруднення та косметику. Щоб видалити ороговілі частинки, звільнити пори від жиру та бруду, потрібна чистка. Своєчасно зроблена салонна процедура не допускає уповільнення процесів обміну в дермі, появи гнійних висипань, акне, запалень.

Чистка обличчя відбувається за такою методикою, яку фахівець обирає саме для вас. Сучасна косметологія пропонує наступні процедури:

 

  • механічна чистка обличчя;
  • ультразвукова чистка обличчя;
  • лазерна чистка обличчя;
  • вакуумна чистка обличчя;
  • хімічні пілінги;
  • комбінована чистка.

Вид чистки, що буде застосовано до вашого обличчя, тип обладнання та відповідні засоби, за допомогою яких буде відбуватись сеанс, визначає косметолог. Засоби повинні бути безпечними і одночасно ефективними саме для вашого типу шкіри.

Зверніть увагу на регулярність проведення процедур для шкіри з нормальним станом (без хвороб і ускладнень):

  • для очищення пор — 1 раз на 2 місяці;
  • для отримання ефектів освітлення, звуження пор, вирівнювання рельєфу, омолодження з застосуванням хімічного пілінгу — 1-2 рази на рік курсом з 3-6 сеансів;
  • вакуумну чистку можна робити 3 рази на рік.

Пацієнти з жирним типом шкіри, з проблемною шкірою потребують чистки обличчя частіше, ніж ті, що мають нормальну та суху.

Механічна чистка обличчя

Ручну чистку виконують з використанням сита, косметичної ложечки, інших інструментів. Перед тим, як відбудеться мануальна чистка обличчя, знімається косметика, проводиться розпарювання шару шкіри або наноситься маска, що відкриває пори. Додатково на шкіру наносять антисептичний засіб. Чистка обличчя механічним способом рекомендована для жирної шкіри та при забитих порах, вираженому акне.

Для сухої чутливої шкіри така методика не підходить, тому що можливе сильне подразнення і пошкодження епідермісу.

Ультразвукова чистка обличчя

До цієї апаратної процедури не потрібно передчасно готуватись. Чистка обличчя відбувається з застосуванням сучасного ультразвукового обладнання. Переваги способу наступні:

  • безболісність;
  • універсальність. Чистку обличчя ультразвуком роблять на шкірі різних типів;
  • глибокий дбайливий вплив на епідерміс та дерму.

Така чистка обличчя вирівнює рельєф, ліквідує дрібні зморшки, розширює судини, активує синтез еластану з колагеном, покращує кровообіг. Тривалість процедури стандартно становить 40 хвилин.

Лазерна чистка обличчя

Є більш інтенсивною, ніж ультразвукова. Виконується за допомогою інноваційного лазерного обладнання. Лазерну чистку обличчя рекомендують для зрілого віку, коли потрібно не тільки прибрати чорні цятки і розширені пори, але й видалити естетичні дефекти:

  • пігментні плями;
  • рубці;
  • постакне;
  • розтяжки.

Лазером руйнується шар епідермісу, тому процедура активує природний процес регенерації, омолодження шкіри обличчя, вирівнює рельєф.

Вакуумна чистка обличчя

Ще одна чистка обличчя з переліку сучасних апаратних процедур. Відноситься до інтенсивних, але щадящих сеансів, підходить для очищення шкіри сухого і чутливого типу. За рівнем підготовки схожа з механічною — крім зняття макіяжу обличчя розпарюють. Після процедури наносять заспокійливу та/або зволожуючу маску.

На відміну від механічної, вакуумна чистка обличчя безболісна, не викликає дискомфорту та появи роздратування на шкірі. Крім очищення процедура надає лімфодренажний і масажний ефект.

Хімічні пілінги для обличчя

Найбільш популярна чистка обличчя на сьогодні — це хімічний пілінг. Для процедури застосовуються різноманітні косметичні засоби з кислотною основою, додаванням ферментів, мінералів, вітамінів. Суміш наноситься на поверхню епідермісу і певний час залишається на обличчі. За цей час косметичний засіб розчиняє відмерлі клітини та забруднення, що накопичувались в порах.

Перед тим, як провести чистку за допомогою хімічного пілінгу, фахівець обирає засіб, що відповідає типу шкіри та буде ефективним у вирішенні наявних проблем. В нашому оздоровчому центрі «Три стихії» пропонуються високоякісні хімічні пілінги, які при правильному застосуванні забезпечують найкращий ефект без пошкоджень та без негативного впливу.

Комбінована чистка обличчя

Для отримання оптимальних результатів комбінована чистка обличчя поєднує одразу кілька способів. В більшості випадків видалити чорні цятки та позбавити шкіру інших забруднень, дефектів, зморшок, акне, використовуючи лише одну з доступних в косметології процедур, буває неможливо. Тому фахівці, коли «знайомляться» з вашим обличчям, одразу підбирають комплекс сеансів, які потрібні саме в вашому випадку.

Професійна чистка обличчя зберігає молодість і здоров’я шкіри

Чому не варто робити чистку обличчя в домашніх умовах?

Якщо ви не професійний косметолог, не маєте досвіду щодо застосування косметичних очищуючих засобів (особливо з асортименту хімічних пілінгів), чистка обличчя в домашніх умовах може спровокувати небажані та шкідливі наслідки. Тим більше не рекомендується проводити будь-які очищаючі маніпуляції на шкірі, яка має ознаки:

  • гнійних процесів;
  • шкірних захворювань;
  • гострих дерматитів;
  • неприродних прищів.

Але якщо ви вже наважились, пам’ятайте 3 основних правила:

  1. Ретельна дезінфекція;
  2. Відсутність на шкірі запалень;
  3. Високоякісні косметичні засоби.

У разі, коли вам потрібна чистка з гарантією отримання бажаних результатів, без травматичних ушкоджень і неприємних наслідків, радимо звернутися до нашого оздоровчого центру «Три стихії». Досвідчені косметологи нададуть кваліфіковану допомогу, застосують необхідні процедури, щоб ваше обличчя сяяло красою, молодістю, здоров’ям, дарувало радість та підвищувало настрій кожного дня!

Чекаємо на тренуванні.