29.07.2021

Стоунтерапія – як окремий вид релаксу

Стоунтерапія

Стоунтерапія – один з найкращих методів розслабитися та звільнитися від думок, адже так важливо вчасно сказати собі «стоп», та відпочити від думок.

Що таке стоунтерапія і з чим її «їдять»?

 

Сучасний ритм життя просто закручує нас у вирі роботи, вирішенні проблем та різноманітних зустрічах. Більшість людей  відпочинок сприймає зовсім не так, яким він насправді повинен бути. 

Сьогодні хочемо вас познайомити із методом, який допоможе вам забути про всі «надважливі» справи і по – справжньому розслабитися та звільнитися від думок.  Можемо посперечатися, що ви точно чули таке слово як «стоунтерапія», проте, можливо, зовсім нічого про нього не знаєте. Отож, давайте розберемося. 

 Стоун-терапія – це особливий метод лікування і масажу камінням. І якщо зараз ви подумали, про щебінь, то спішимо вас заспокоїти, що це не так. Ще з давніх – давен люди почали лікування та профілактику захворювань із використанням каміння. Енергія каменів притягувала до себе, тому наші предки створювали кам’яні статуї, і вирізали на них свої обличчя і образи богів. Сьогодні стоунтерапія – це багатогранна методика масажу, яка об’єднує давню практику зцілення  мінералами з сучасним рівнем медичних знань в області фізіотерапії. В залежності від особливостей техніки виконання роботи і використовуваних температур, така терапія поділяється на декілька методик: використання виключно гарячих каменів в масажі, накладання лише холодних каменів і контрастна стоун терапія, у якій відбувається почергове або одночасне використання теплих і холодних каменів. 

 Мистецтво зцілення камінням – декілька цікавих фактів з історії

 

У Китаї використання гарячих каменів для розслаблення м’язів та релаксу сягає корінням, у часи царювання династії Чанг (лише уявіть, це 2000-1500 років до нашої ери!). У звичаях індіанців племені Сіу є традиція, згідноСтоу з якої хлопчик, котрий скоро стане «чоловіком» , лягає на твердий камінь і кладе гладкі камінці між пальцями ніг стопи. Вважається, що це вчить його пізнати з чого складається рівновага життя. А от індійці Майя застосовували ці предмети для передбачень і ворожіння: вони розповідали камінню про різноманітні хвороби своїх пацієнтів і «питали» у них поради щодо лікування.

масаж каменями

 

Особливості та переваги стоунтерапії?

 

Стоун-терапія – вважається особливою процедурою, у якої не існує аналогів і котра має свої, унікальні, переваги:

  • можливість дійти до локального дозованого прогрівання або охолодження, що в результаті вирішує конкретні проблеми на різних областях тіла;
  • при даній процедурі відсутнє загальне прогрівання або охолодження і це дає змогу зменшити навантаження на серцево-судинну і дихальну системи, а отже розширити коло вікових клієнтів;
  • стоунтерапія з використанням гарячих і холодних каменів – це єдиний метод контрастного впливу, для якого не потрібне спеціальне обладнання, наявність душових кабін або ванн, та великої площі для установки обладнання.
  • ця терапія допомагає механічному розминанню тканин,
  • відбувається глибокий вібраційний масаж – при постукуванні каменем об камінь,
  • особливий вплив енергетики самого каменю.

Гарячі або холодні камені впливають на організм по – різному. Вони можуть викликати місцеву, системну або рефлекторну дію. Нагріті камені передають тканинам організму своє тепло. Величина потоку проведеного тепла залежить від температури каменю і теплопровідності тканин. Проникнення тепла може досягати до 1,4 см. Від такого ефекту відбувається почервоніння шкіри, яке пов’язано з розширенням судин і збільшенням кровонаповненням у тканини. Це є так званою адаптацією організму до високої температури і необхідним елементом для розсіювання тепла. Якщо на певних ділянках тіла відбуваються запальні процеси – ділянки із ними будуть більш гіпермовані. 

Який ефект очікувати від стоунтерапії?

 

Під час  стоунтерапії  покращується обмін речовин в організмі, а також вона позитивно впливає на підшкірні шари, в яких накопичується великі об’єми жирів. 

Навіть звичайне розтирання певної ділянки на шкірі корисно відображається на діяльності кровоносної і лімфатичної систем, а саме: судини розширюються, кров і лімфа рухаються швидше. Таким чином прискорюються процеси обміну речовин, зменшується набряклість, тіло заряджається енергією і людина відчуває повноцінність існування.

Як відомо, м’язи і суглоби – це основа, завдяки якій ми рухаємося, ходимо та радіємо життю . А щоб вони злагоджено працювали – даний вид масажу також дуже важливий та корисний. Навіть маленька, п’ятихвилинна процедура знімає м’язовий спазм, покращує пружність і працездатність м’язів, а ще викликає приємні відчуття.

Завдяки такому spa, покращується і робота суглобів, так як посилення кровотоку сприяє позбавленню від запалень і набряків та звільнення суглобів від патологічних відкладень.

Стоун-терапія у Львові

 

Стоунтерапія у Львові – SPA процедура, що не залишить вас байдужими

 

Три Стихії – це місце, де ви зможете відчути максимальний релакс. А щоб не помилитися із вибором процедури – радимо вам спробувати стоунтерапію. Вона заснована на прикладанні до активних точок тіла гарячих та холодних каменів різних порід.
Спочатку на шкіру наноситься ароматичне масло. Після цього на активні точки тіла викладаються нагріті базальтові камені, які мають властивість довго зберігати тепло. Саме тепло проникає на декілька сантиметрів вглиб тіла, що сприяє поліпшенню кровообігу, більш швидкому очищенню крові від токсичних речовин, насиченню тканин киснем та зняттю спазмів.
Загалом процедура дає повне розслаблення на організм і великий заряд позитивної енергії. Саме це чудово знімає стрес і нервове напруження.

Тривалість даної процедури 90 хв.

Не відкладайте можливість для нових відчуттів та забронюйте свою першу процедуру із використанням каменів прямо зараз!

Чекаємо на тренуванні.